sam

Så som jag ser på det måste världen ha nån sorts ond kraft som får oss att behandla varandra illa, det får oss att inte bry oss om de som har det svårt, det får oss att vilja ha något tillbaka alltid. Jag trodde alla ville hjälpa andra. Men jag har märkt att människor anstränger sig mer för att inte behöva göra nått.
Men vi har fortfarande människor som empatiserar för andra, som väljer att hjälpa dom som inte har en chans, människor som offrar sitt liv för att kämpa för andras. Med det menar jag inte soldater i krig. Jag menar dom som krigar varje dag för mänskliga rättigheter, de människor som ger ser ut som frivillig sjukpersonal i krig, unga människor som ger av de lilla dom har för att någon som har mindre ska få mer etc.
 
Och vi alla vill vara de männsikorna. Så eftersom det finns lösningar på många av värlens problem bara vi hjälper varandra. Varför gör vi inte det? För att något säger oss att det inte är lika viktigt som att ha det bättre själv?
 För att vi är för lata? Eller kanske för att vi är så vana att säga nej när någon ber oss om hjälp så vi märker inte ens vad vi kan hjälpa till med. 
hm
 

RSS 2.0